Foodie trends voor 2015

Op vraag van velen publiceren we dan snel nog voor het Eindejaar onze Foodietrendlijst 2015!

Here we go:

– Gin verliest aan populariteit en Vermouth komt op als nieuwe alcoholische drank van 2015. (wiki uitleg: De meeste vermouts worden in Italië gemaakt. De grootste producenten bevinden zich in Turijn. Een ervan, Martini & Rossi, is zo bekend geworden dat voor veel mensen het woord martini zelfs synoniem is aan vermout. Buiten Italië maakt Noilly Prat in Marseillan de wereldberoemde Franse vermout)

Bitters. Cocktail drinkers kennen dat zeker. Bij sommige cocktails voeg je soms een scheutje ‘bitter’ toe om extra florale of vruchten smaakjes toe te voegen. Nu kan je dit dus ook in een kit kopen en ze zelf maken; de max!!  https://www.kickstarter.com/projects/hellabitter/the-craft-your-own-bitters-kit

Mensen uitnodigen op locatie. Dus niet meer thuis mensen uitnodigen maar een speciale locatie zoekn om daar samen te eten, bv een industrie depot in een haven buurt, een ruïne, in een voetbal stadium, in een serre ….

Rauw eten. Niets meer koken alles vers en rauw, denk aan vlees en vis carpaccios en groenten uiteraard

Vruchtensapjes bij het eten en geen wijnen meer.

– Boodschappen doen op ‘den buiten’ niet meer in de stad en zeker niet meer in de supermarkt!

Kimchi eten. Hét Koreaanse ingrediënt bij uitstek: gefermenteerde kool. Gefermenteerd eten is heel erg in, want goed voor de gezondheid en voor diabetes patiënten zelfs een aanrader.

178576157

 

One thought on “Foodie trends voor 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s