Chicago is de nieuwe hype op de Vlaamse Steenweg

Chicago is de nieuwe hype in de Vlaamse Steenweg, zoveel is wel duidelijk. Een oude matrassen-zaak omtoveren tot een nieuwe ‘place to be’ en dat nog geen week na de opening, dat is geen sinecure. En toch is de ploeg achter ‘houtsiplou’ in dit opzet geslaagd.

foto 1

Heel wat bekende ‘locals’ hebben dit eet-café al ontdekt zoals Marc Didden, Linda Van Waesberge en Tom Verheyden.

Julie Belaen samen met Fouad Benarbia en Fouad Ramzi zorgen voor een geslaagd concept. Post industrieel, hypster, retro en vintage, Chicago combineert deze stijlen qua inrichting op een feilloze manier. Leuke tegeltjes, handgeschilderde signalitiek en veel rommelmarkt vondsten (zoals de gigantische Rodania klok die buiten hangt) geven sfeer. Qua ruimte moet dit wel het grootste eet café in de buurt zijn want je kan hier gemakkelijk een paar honderd dorstige en hongerige klanten ontvangen.

foto 3foto 5 foto 4

En nu proeven maar! Kim ging voor de dag quiche met slaatje en ik voor de ‘boem patat’. Deze open aardappels (samen met de home made hamburgers) zijn de ‘signature dish’ van het huis. Alles smaakte inderdaad heerlijk en vers. Het bijhorend slaatje van geraspte wortelen met rozijntjes, komijn, munt en citrus was al genoeg om ons te overtuigen. De quiche was kraakvers, met veel liefde bereid en qua porties goed uitgemeten. Je bent hier ook op de juiste plaats voor de bekende hamburgers terecht (die je ook bij Houtsiplou kan vinden) en ook voor verse garnaalkroketjes, Spag Bol en probeer zeker ook de overheerlijke ‘cheese cake’ met speculoos korstje!

Wil je hier met de ‘kids’ komen, dan kan je ze kwijt in de ‘kids’ corner’ waar ze veilig en wel bezig gehouden worden met het kleurrijke speeltuig aldaar (inclusief een verkleedkoffer).

foto 2 foto 4 foto 3

De soft drinks zijn speciaal geselecteerd door Julie, geen standaard cola hier maar wel ouderwetse lekkere limonades uit haar geboortestreek in de West Vlaanderen. Hetzelfde geldt voort het bier van de tap: Bavik.

Qua prijs is het allemaal heel schappelijk, de boem patat koste ongvr 5€, hetgeen ik al betaal voor een standaard lunch hap.

image[1]

Chicago
Vlaamse Steenweg 45
1000 Brussel
(openingsuren worden nog aangepast maar al zeker van 9,00 tot 17,00)

http://www.caat.be/chicago/
02/502.18.41

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s