Die groenten zijn zo vers …

En jawel, terug op stap met Kim! Deze keer in de buurt van het Van Meenen plein, op de Alsembergsesteenweg. Een heel leuke buurt, een beetje ‘edgy’, heel divers met een Oekraïense supermarkt en daarnaast een Portugese winkel. De welbekende ‘Maison du mouton’ is trouwens ook vlakbij. Wij gingen La Buvette testen.

We hadden gehoord dat je hier vooral verse, lokale en seizoensproducten kon vinden dus ‘bring it on’!

Nicolas Scheidt, die eveneens eigenaar is van Café des Spores, had zin om een ‘micro’ brasserie te openen en voila: La Buvette recht over Café des Spores. Het lunch menu is elke dag anders en elke dag laat hij zich leiden door wat er vers en lekker is. Klinkt goed uiteraard.

Het menu is lichtjes ‘enigmatisch’ want de beschrijving is kort en bondig, maar de ‘simpele’ aanpak kunnen we wel smaken. De prijs van 20€ leek ons meteen al een correcte prijs.

Een lekker mineraal wijntje van Domaine Ostertag, 2009, Pinot blanc werkte perfect bij alle gerechten. Net zoals de chef Nicolas is de wijn truwens van de Elzas. Samen met Nicolas van Neptune (in de Flagey buurt) vormen ze een super-gastro-bistro duo dat samen aanwezig was op de Omnivore World Tour eerder dit jaar.

We kregen een heerlijke lunch voorgeschoteld! Van rode bieten met zeekraal over gekonfijte kabeljauw en een prachtig oranje gerecht met pompoen en om af te sluiten een heerlijk bord met ‘toefjes’ witte chocolade en een crème van geroosterde venkelzaadjes. een mooie afsluiter van een perfect uitgevoerde lunch.

Een aanrader dus (weeral)! We hebben op geen enkel moment het gebrek van vlees gemerkt want alles was mooi uitgebalanceerd en de groenten zijn zo lekker dat ik eraan denk om misschien toch ooit vegetariër te worden …

Ik ga zeker terug voor het diner van 7 gangen aan 45€. Lijkt me ook een topper!

Hier zijn de punten:

Gebruik seizoensproducten:

Gebruik lokale producten

Smaak

Prijs/kwaliteit verhouding

‘Vibe’

De score van La Buvette is dus 4 sterren op een max. van 5

La Buvette
Alsembergsesteenweg, 108 – 1060 Brussel – Tel : +32 (0)2 534 13 03
Open van dinsdag tot vrijdag van 20u tot 22u en vrijdag lunch van 12u tot 14u.

Check ook op www.fmbrussels.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s