Normandische pannenkoeken op ‘vette dinsdag’

Tijd voor pannenkoeken voordat Vasten begint! Hier is een klassiek gerecht, de appeltjes erbij vinden we echt wel lekker dus proberen maar!

Ingrediënten:
•    250 g bloem
•    500 ml melk
•    4 eieren
•    25 g gesmolten echte boter
•    suiker
•    2 appelen
Hoe de pannenkoeken maken:
1.    Meng alles voor het pannenkoekenbeslag.
2.    Haal het klokhuis uit de beide appelen.
3.    Snijd de appelen in schijfjes.
4.    Bak ze aan in de boter.
5.    Overgiet dit met het beslag.
6.    Bak de pannenkoek langs beide zijden mooi bruin.
7.    Overstrooi met wat suiker en wat extra boter.
8.    Karameliseer deze zijde in de pan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s