God save the cream

IMG_2608 IMG_2610

Het was al lang geleden, dus hup Kim en ik naar God save the Cream (neen niet Queen:), in de sjieke Louizabuurt. Al bij het binnenkomen waren we verkocht; een muur van Engelse lekkernijen, limonades van Belvoir, chutneys, relishes, pickles, marmelades, verse fruitsappen van de Chegworth Valley in Kent, kortom een mooie selectie van deli producten.

Het interieur is heel leuk; vintage en retro met een twist. Als je, net zoals Kim dj-vingertjes hebt, dan kan altijd een vinyl plaatje opzetten en je eigen vibe creëren. William Morris behangpapier en kitschy decoratie maken het allemaal niet té serieus.

We mochten proeven van een overheerlijk bord van verse groeten met allerlei smaakvariaties en complexe specerijen. Linzen met zeste van sinaasaapel et pistachenootjes, bloemkool met mosterd en kappertjes, overheerlijke wortels met melasse van granaatappel en koriander, quinoa met venkel en citroen, courgettes met pesto van spinazie, vlessbrood met gember en het ging maar door! Daarbij kwamen dan nog Cheddar cake, flatbread met papaverzaadjes en een fris mooi sapje van Kentse appelen: perfect darling! Ze doen hier niet alleen aan bio of vegetarisch koken, want hun vlees komt van de bekende slager Jack O’Shea, topkwaliteit dus!

IMG_2611 IMG_2615

Als je dan nog plaats hebt voor een scone, crumpet of apple crumble dan is er elke dag verse pattisserie. De sfeer, de selectie van de deli producten en de kraakverse seizoensgebonden gerechtjes maken dat ik hier zeker terug kom, een absolute aanrader. Thank goodness!

God Save the Cream

De Stassartstraat 131 te 1050 Brussel, tel 02 50307 75 – http://www.godsavethecream.be

IMG_2629 IMG_2625 IMG_2624 IMG_2614 IMG_2619

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s