Is het kunst of is het chocolade?

Patrick Roger is het ‘enfant terrible’ onder de chocolatiers. Met zijn eigenzinnige creaties, die soms eerder op kunstwerken dan wel eetbare chocolade lijken, heeft hij heel wat celebrities onder zijn klanten.

Jean Paul Gauthier, Karl Lagerfeld, ze snoepen allemaal van de pralines van deze smaakvolle franse chocolatier.
Niet evident uiteraard om zich op de ‘place du chocolat’ in hartje Brussel te vestigen. Maar als ik op de Zavel ben dan stap ik wel eens de winkel binnen om te zien welke mega sculpturen er deze keer opgesteld staan. Nu is het een levensgrote rog die in 1 stuk met een vrachtwagen naar Brussel is afgezakt.
De ‘boetiek’ heeft niets weg van een traditionele chocolade winkel. Design, strak en heel zen dat is de verfrissende stijl van de winkel. Het gebouw is geklasseerd als monument en binnen zie je zelfs nog de originele muurschilderingen uit de 17de eeuw.
image[3]
Maar nu terug naar de reden van ons bezoek: de chocolade tube!
Op het eerste zicht een tube gevuld met een chocolade pasta. Echter in dit geval is het volledig eetbaar, tube en dopje en al. Verbluffend hoe Patrick Roger deze handgemaakte tubes heeft kunnen maken in chocolade!
De tube is gemaakt uit chocolade van Madagascar met een 64% cacao-gehalte.
We kregen een scalpel (of met een mes lukt het ook wel) toegestopt om de stukjes chocolade te proeven. Heel mooie ronde smaak met lange nasmaak en met een kick op het einde, perfect voor een liefhebber van de zwarte chocolade. Ideaal ook met een frisse fleurige japanse thee of een lait russe.
Ik stel voor aan Patrick Roger om dit aan alle startende kunst studenten te geven van La Cambre, perfect om de herfst in te zetten.
foto image image[1] image[2]
Een tube kost 50€ en bevat ongeveer 300gr chocolade. Elke tube is anders want ze zijn ‘handgemaakt’ door de meester zelf.
Snel naar de winkel op de Zavel zou ik zeggen!
image[4]
Place du Grand Sablon 43
1000 Brussel
Tel : 025147046
van zondag tot vrijdag:
10-13 uur / 13.30-19 uur
zaterdag: 10-19.30 uur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s