Petrossian, de beste kaviaar?

Petrossian? Al van gehoord? Wel Petrossian is de famielienaam van twee Armeense broers die eigenhandig kaviaar in de parijse beau-monde hebben geîntroduceerd. In de jaren ’20 hebben ze ervoor gezorgd dat Parijs kon genieten van die ultra chique en uiteraard ultra dure vis-eitjes.
Ze hebben winkels én restaurants over de hele wereld van Dubaï tot New York en nu dus ook in Brussel.

Ik ken er zelf niet zo heel veel van, maar een uitnodiging om een privé poep-chique kaviaar lunch mee te maken, ja daar zeg ik uiteraard geen nee tegen!

IMG_1754

Vergezeld van Kim Ponsaerts van FM Brussel hebben we een mooie en lekkere introductie gekregen in de exclusieve wereld van kaviaar.

Eerste verrassing : wilde kaviaar bestaat helemaal niet meer. De Kaspische zee is ondertussen zo vervuild, dat er geen steur meer in kan leven. Dus gedaan met die Beluga, Sevruga en Ossetra wilde kaviaar. Het draait nu allemaal om gekweekte vissen. Je kan steur-kwekerijen vinden in de VS, China en zelfs ook in België en Nederland.

Tweede verrassing : je eet geen kaviaar op de buitenkant van je hand, zoals je in de films ziet, want je huid heeft een bepaalde geur en dat zou niet de goede manier zijn om kaviaar te eten.

Derde verrassing : je kan beter maar niet kaviaar eten met de zilveren lepeltje van je grootmoeder, want anders heb je een bizarre chemische reactie tussen het metaal en de eitjes dat het niet lekker maakt, dus niet doen!

IMG_1747

Genoeg gebabbeld, dus proeven maar! Dimitri van de Petrossian boetiek heeft ons een Eggxiting laten proeven, een prachtig doorzichtig doosje met daarin 12 gram top kaviaar! De kaviaar was eigenlijk qua kleur helemaal niet zwart tot mijn verbazing maar wel donkergroen, heel mooie kleur! De eitjes zijn stevig van structuur en ruiken ook heel zilt, dus volle teugen van jodium! Een heel lange nasmaak van zee-smaak, een intense frisse zilte smaak, met een lichte ansjovis toets en op het einde een lichte hint van zwarte peperkorrel. Uitzonderlijk lekker! Wereldwijd is de kaviaar van Petrossian dan ook de nec plus ultra van de kaviaar, heb ik me laten vertellen!
IMG_1734

Uiteraard moet je kaviaar met vodka drinken en ze hebben dan ook hun eigen Petrossian merk. Maar wij kregen een glaasje granaatappelsap voorgeschoteld als drankje bij onze portie kaviaar. Mooie zoete/zure combinatie en heel gezond uiteraard!

IMG_1736 IMG_1737 IMG_1739

Na de kaviaar kregen we ook een prachtige tarama voorgeschoteld die niet in de verste verte smaakt zoals de griekse tarama, want deze werd dan ook bereid met kaviaareitjes. Prachtige smaak en uitzonderlijke kleur en dat op een stukje toast. Lekker!

IMG_1728 IMG_1730 IMG_1731 IMG_1732

En als je een pasta maakt dan kun je zelf ‘fleur de caviar’ gebruiken! De gedroogde korreltjes lijken wel op peperkorreltjes en dus met een ingebouwd molentje kun je al snel die door-de-weekse pasta echt wel ‘opfleuren’, je moet er dan wel een 50€ voor over hebben.
Kwestie van je vakantiegeld hier snel uit te geven! Dus allen daarheen! Wij vonden in ieder geval het een uitzonderlijk product van de allerbeste kwaliteit, dank u Petrossian!

IMG_1728 IMG_1730

 

Petrossian
418, Rue Vanderkindere
1180 Ukkel (Brussels)
Belgium
02-344.39.90

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s