Nummer 4 Foodie trend

is … de Aeropress!

In 2005 werd de Aeropress al uitgevonden door een zekere Alan Adler, ingenieur van beroep. Hij experimenteerde een paar jaar met verschillende barista-technieken en kwam uiteindelijk tot de Aeropress. Een aantal factoren zijn cruciaal om een optimale smaak te hebben: temperatuur, water kwaliteit en zeker ook de snelle filtering. Het is een heel handig toestel waarmee je in 30 seconden een super tasje(s) koffie kan bereiden.

Afbeelding 3

Je plaatste de gemalen koffie op een microfilter in de vacuumstang, daarop de koffie en dan water van max 80°C, 10 seconden laten rusten en dan het water erdoor persen (in de vacuum ‘chamber’) met behulp van de doorzichtige cilinder.

Deze trend ga je in 2013 meer zien in de Brusselse koffie-zaken. Je kan een setje online bestellen via www.koffietmolentje.be of via International Home of Cooking (vlak achter de Munt) en natuurlijk via ons favoriet koffie-adres in Brussel: Corica op de Kiekenmarkt.

Afbeelding 4

 

One thought on “Nummer 4 Foodie trend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s