De Maurice à Olivier …

Heb je nog nooit achteraan een krantenwinkel eens lekker gegeten? Wel dat kan, en wel in Sint Lambrechts Woluwe!

De Maurice à Olivier is een krantenwinkel, annex restaurant (of vice versa?) op de Roodebeekse steenweg 264.

Kim heeft dit adres ontdekt in de nieuwe Michelin Bib Gourmand gids die net uit is. Ze serveren er nu heel veel wildgerechten en gezien we op zoek zijn naar seizoensgerechten, kon dit restaurant dus niet ontbreken in onze zoektocht naar het ‘beste restaurant in Brussel’ waar ze met lokale en seizoensgerechten werken.

De naam van het restaurant is gekozen omdat je eerst door de krantenwinkel moet wandelen van wijlen vader Maurice naar het restaurant van de zoon Olivier. Logisch dus.

Olivier is een heel joviale kerel want we kregen een heel volledig lunch-menu voorgeschoteld. We begonnen met een coupe champagne en ik koos voor een Belgische champagne op basis van rabarber sap. Lekker en fris met een scherpe toets.

Vooraleer we aan het hoofdgerecht toe waren hebben we een prachtig parcours afgelegd van ramenas mousse, campari gelei met geitenkaas, vers gebakken brood, rillette van haas over een zeer smakelijke foie gras van gans en eend.

Qua presentatie is het allemaal heel gemoedelijk en gezellig. In dit geval kregen we zelfs een glaasje snoepjes met een geconcentreerde muskaat-druivensmaak, heel lekker! Samen met een sorbet van witte balsamico was het voorgerecht helemaal top.

We hebben zowel het everzwijn als de ree filet mogen proeven. Allebei heel mals en smeeuig, prachtige diepe sauzen met een lekkere frisse toets van rode besjes en een kervel drankje. Verse bospaddestoelen zorgen voor een hartige en complexe toets.

Dit is echt bourgondisch eten. Het kader is origineel en tegelijk gezellig. De porties zijn meer dan genereus en de kwaliteit van de ingrediënten blinkt echt wel uit in de bereidingen. Voor ons een top adres om nu wild te gaan eten.

Ze hebben een bib gourmand verdient en ik denk dat, als ze zo verder doen, dat er wellicht ook een ster aankomt volgend jaar!

Olivier zorgt elk seizoen voor nieuwe gerechten dus we komen terug! De lunch kost 22€ en de wildgerechten kosten ongeveer 22 à 24€, een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding!

Hier zijn de punten:

Gebruik seizoensproducten:

Gebruik lokale producten

Smaak

Prijs/kwaliteit verhouding

‘Vibe’

De Maurice à Olivier
Roodebeekse Steenweg 246
Sint Lambrechts Woluwe
02 771 33 98
(Gesloten zondag een maandag avond)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s