Tijd voor een warme punch!

 

Verwarmend. Dat mag je best letterlijk nemen, want Hendrick’s Gin leent zich uitstekend tot het bereiden van een echte hot punch? Hartverwarmend! En gebaseerd op een oud recept uit ‘Drinking with Dickens’ (1850), een receptenboekje van de hand van Cedric Dickens, de achterkleinzoon van de vermaarde Charles Dickens (Oliver Twist, A Christmas Carroll, …).

Het was Charles Dickens zelf die deze concoction voor het eerste bereidde en tijdens het schenken aan zijn vriend David Copperfield de historische woorden sprak: “Punch, my dear Copperfield, like time and tide, waits for no man.”

Hoe maak je de Hot Gin Punch?

Benodigdheden:
• Een kookpot
• Een gasvuur
• Een snijplank
• Een scherp mes

Ingrediënten, goed voor zes kopjes:
(lichtjes gewijzigd tegenover de 1850-versie)
• 70 cl Hendrick’s Gin
• 70 cl Madeira wijn
• 3 kruidnagels
• snuifje nootmuskaat (vers geraspt)
• 25 g kaneelpoeder
• 1 kaneelstokje
• 50 g bruine suiker
• 6 grote citroenschillen
• 1 grote sinaasappelschil
• ½ verse ananas, in stukjes gesneden
• vier eetlepels honing
• sap van twee limoenen
• 9 jeneverbessen

Meng alle ingrediënten in een grote pot.
• Warm op tot 50°C à 60°C en laat een half uur tot een uur lichtjes sudderen.
• Tijdens het koken zal de smaak veranderen. Proef daarom regelmatig, en voeg smaak toe zoals je het zelf wenst. Pas de zuur/zoetbalans aan door er extra honing of limoen aan toe te voegen.
• Serveer warm in theekopjes.

Je kan deze punch ook koud drinken en opnieuw opwarmen. Dat laatste zal de smaak nog intenser maken. Hoe meer je de punch kookt, hoe intenser de smaak. Cheers !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s