Nespresso en thee?

Net in de krant gelezen: na de koffiemarkt wil Nestlé nu ook de theemarkt veroveren met het bekende capsulesysteem. De consument wordt gelokt met de belofte op ‘het beste kopje thee’, om hem nadien nooit meer los te laten.

Hebt u nog plaats voor een extra toestel in de keuken? Nestlé gokt van wel, want volgende week maandag begint dochterbedrijf Special.T in België met de verkoop van een nieuw toestel om een kopje thee mee te brouwen.

Die machine moet de theemarkt op zijn kop zetten. Want Special.T kopieert het capsulesysteem waarmee grote koffiebroer Nespresso beroemd is geworden. Vergeet dus het geklooi met builtjes waar u na het theezetten geen blijf mee weet, of – helemaal oldskool – het vullen van metalen thee-eitjes. Gewoon capsule in de machine, druk op de knop en hop, Special.T belooft u het perfecte kopje thee te zetten. En dat voor meer dan 25 variëteiten, van groene over blauwe tot witte en uiteraard zwarte thee.

Enige kwaliteit mag natuurlijk voor 37 cent per capsule. Alleen online te verkrijgen en met een minimumbestelling van tachtig capsules.

Een duur maar lekker kopje thee dus. Of hoe Nestlé na koffie nu ook thee wil restylen als exclusief en trendy drankje. Zonder George Clooney deze keer, maar met een exotische reclamecampagne bedacht door de hippe fotograaf David LaChapelle. ‘En misschien moeten we eens checken of Clooney een zus heeft’, grapt ceo Pascal Lebailly na de voorstelling van Special.T, gisteren in Brussel.

Zuiver water

Het klinkt geloofwaardig – bij koffie telt de druk, bij thee tijd en temperatuur – maar het is ook ongelooflijk goed gezien. Wie alternatieve capsules of toestellen op de markt wil brengen, moet de codes kraken. Een technologie die uiteraard gepatenteerd is.

En dan is er de waterfilter die Special.T in het toestel heeft verwerkt. ‘Want goede thee vereist zuiver water’, zegt Lebailly. Opnieuw perfect logisch. Maar de filter in kwestie gaat slechts 150 kopjes mee. En hij is niet apart verkrijgbaar. Een nieuwe filter komt gratis bij de volgende bestelling van 150 capsules. Wie minder capsules bestelt, krijgt de filter niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s