Kreeften overspoelen Brussel

Van 25 mei tot 10 juni 2012 vindt het Canadese kreeftenfestival plaats in gans België
39 Belgische restaurants laten u de smaak van de Canadese kreeft ontdekken


De Canadese Ambassade kondigde vandaag aan dat het Canadese kreeftenfestival dit jaar doorgaat van 25 mei tot 10 juni. Zoals de voorbije jaren vindt het festival plaats in samenwerking met het Canadese Landbouwministerie en invoerder LobsterFish.
In totaal 39 restaurants, verdeeld over gans België – waarvan 8 in het Brusselse gewest, 16 in Vlaanderen en 15 in Wallonië – geven de Canadese kreeft een ereplaats op hun menukaart. De deelnemers, met onder andere verschillende Meesterkoks van België, “Maîtres Rôtisseurs de Belgique” en “Jeunes Restaurateurs d’Europe”, vormen een mooi gespreide waaier zodat eenieder de kans krijgt om de lekkere schaaldieren in zijn omgeving te ontdekken.

Voor het 17de opeenvolgende jaar…
Hoewel kreeft een traditioneel gerecht is voor de eindejaarsfeesten, is de Canadese Atlantische kreeft op zijn best tussen mei en juni, vlak voor de verschaling, als de schaal het hardst is en als het dier het meest vlezig is. Op dat moment is de smaak ervan ook op zijn best.
In 1996 startte mevrouw Anne-Marie Veulemans van restaurant François met het eerste Kreeftenfestival. De beste Brusselse visrestaurants van de Vismet volgden meteen en samen lanceerden zij de om de aankomst van de “nieuwe” Canadese kreeft te vieren met een gastronomisch festival. Zij boden de culinaire lekkernij aan in subtiele bereidingen, met evenveel variaties als er deelnemende restaurants waren.

Sinds drie jaar, en onder impuls van invoerder LobsterFish en de Canadese Ambassade in België, zijn de restaurants die deelnemen aan het ‘Festival van de Canadese Kreeft’ nu verspreid over heel België. Ze stellen allemaal een menu voor waarin kreeft de hoofdrol speelt. Elk restaurant maakt de schaaldieren klaar op zijn eigen manier, volgens de inspiratie en creativiteit van de chef, nu eens als voorgerecht, dan weer als hoofdgerecht.

Deelnemende restaurants
Brussels gewest:
Belga Queen
Bij den Boer
François
La Belle Maraîchère(MK)
L’Herbe Rouge
Rugbyman I
Rugbyman II
Cambrils

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s