Va Doux Vent

Gontran, Romain en Stefan hebben het genoegen U hun restaurant ‘Va Doux Vent’ voor te stellen.

Bij de ingewijden is dit gastronomisch adres waarschijnlijk al bekend, maar ze zijn zeer bescheiden gebleven, en namen de tijd om op elkaar ingespeeld te raken.

Nu is het moment gekomen om het enthousiasme en het talent van onze gastheren met u te delen.

Zo zullen de twee jonge chefs, Stefan Jacobs, 23 jaar, en Romain Mouton, 26 jaar, u laten genieten van hun creatieve en hedendaagse keuken,  en u tevens kruiden en smaken laten ontdekken die aangepast zijn aan elk seizoen.

Zij deden hun ervaring op in bekende huizen (Comme Chez Soi, Roellinger…) en leerden elkaar kennen achter de fornuizen van Yves Mattagne in de Sea Grill.

Gontran Buyse, voormalig sommelier bij ‘Comme Chez Soi’, heeft alvast zijn favoriete wijnen geselecteerd, en biedt u een geïnspireerde wijnkaart, telkens aangepast aan de aangeboden gerechten.

Business lunch 3 gangen : 35 € – Reservaties : 02/346.65.05

Karmelietenstraat 93
1180 Brussel

Om de beste kwaliteit aan te bieden, wordt alles in de ateliers klaargemaakt, van de amuses tot het brood en zelfs de mignardises.

De bedoeling van deze jonge ploeg is een eenvoudige en nauwkeurige keuken aan te bieden die het verwerken van de producten van a tot z beheerst.

Bij elke nieuwe kaart duiken enkele kruiden op, teneinde nieuwe smaken toe te voegen aan de verwerkte producten.

La Va Doux Vent is meer dan ooit de vertegenwoordiging van de jonge Belgische keuken, en de vakkenners, zoals de ploeg van Culinaria,  hebben hier niet op gewacht om ze in hun programma 2012 te Tour & Taxis op te nemen.

U zal de “mises en bouche” van Stefan en Romain terugvinden in de menu’s van Culinaria tijdens het Brusselicious weekend van 2 en 3 juni ek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s