Diner met Victor Hugo?

 

Brussel herdenkt de 150ste verjaardag van ‘Les Misérables’ van Victor Hugo. N.a.v. deze verjaardag is Florian V. Hugo de eregast van een uniek banket ‘HET DINER VAN LES MISERABLES’ in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen op donderdag 31 mei 2012!  In april 1862 publiceert Victor Hugo één van zijn bekendste romans, ‘Les Misérables’. Het werk is onmiddellijk een enorm succes!

Zijn uitgever -een Belg- besluit daarom de uitgave van het historische, sociale en filosofische werk op een waardige wijze te vieren en organiseert in aanwezigheid van de toenmalige burgemeester van Brussel een banket ter ere van deze ongeëvenaarde schrijver met zijn engagement voor sociale rechtvaardigheid en menselijke waardigheid.

150 jaar later komt Florian V. Hugo, de achter-, achter-, achterkleinzoon van Victor Hugo naar Brussel om de viering in goede banen te leiden en zijn boek voor te stellen ‘Les Contemplations Gourmandes’- Editions Michel Lafon. Nadat hij 8 jaar lang aan de zijde heeft gestaan van Alain Ducasse in Parijs, in Monaco en in Londen, etaleert deze topkok zijn kookkunst vandaag bij Brasserie Cognac, in hartje Manhattan, New York. In zijn boek neemt de chef ons mee op een gastronomische reis door de tijd, met recepten, citaten en souvenirs uit een ver verleden.

Schrijf je snel in op http://visitbrussels.be/bitc/BE_en/brusselicious/culture/36555/le-diner-des-miserables.do

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s