Brusselicious Thema diners

2012 is, zoals we allemaal nu wel weten, het culinaire jaar hier in Brussel.
En dan nog wel onder de naam Brusselicious.

Er worden dan ook enorm veel evenementen georganiseerd doorheen de weken en maanden. We proberen dus een beetje kieskeurig te zijn en de beste dingen eruit te kiezen.
Dus lieten we ons verleiden vorige zaterdag omdat we werden uitgenodigd om te proeven tijdens het allereerste thema diner van Brusselicious: Het diner van de Belgische wijn, in samenwerking met Vino Magazine.

Het diner vond plaats in het mooie Tram museum op de Tervurenlaan.

Een twintigtal Belgische wijnbouwers waren aanwezig om hun wijnen te laten proeven. Het ging hier niet alleen om Belgische wijnen die ook in België worden verbouwd, maar eerder Belgen die in het buitenland wijn verbouwen. Dus je kon zowel wijnen uit Chili als uit Frankrijk of Portugal proeven. Allemaal met dat tintje België erbij dus.
Er zijn maar een handvol pur-sang Belgische wijnen, Chateau Bon Baron is daar eentje van.
Heel leuk om te kunnen proeven van al die Chateaux, maar ons ging het uiteraard om het eten en de formule.

Dus aan tafel dan maar!

Het diner was van de hand van Lionel Rigolet en zijn team (Comme Chez Soi). Een lekker stukje lamskroon met een korstje van pistacchio nootjes, kaviaar van aubergines, dat was wel lekker. Het probleem is natuurlijk dat als je 300 man tegelijk moet bedienen, dat er dan soms wel eens een lauw bord tussen zit. En in dit geval had ik dat bord, denk ik.

Het leuke aan de thema diners is dat het eigenlijk een heel sociaal event is. Je zit aan grote tafels en je leert mensen kennen. Ik zat naast de wijn journalist van het Laatste Nieuws, heb kennis gemaakt met een dame die de wereld rondreist op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen en heb zelfs een voltallige TV-crew gezien die met 17 journalisten uit China waren overgevlogen om over Belgische wijnen te rapporteren. Best leuk dus!

Een thema diner kost rond de 85€ per persoon, alles inbegrepen. We vinden dat het een geslaagde formule is maar je moet wel openstaan voor wat sociaal contact. Het eten is niet noodzakelijk van Michelin niveau maar best wel lekker. Een aanrader dus.

Wil je ook mee-proeven en eten tijdens een thema diner? Hier is een selectie::

donderdag 31 mei: Het diner van ‘Les Misérables’: In de Koningsgallerij. Chef is Florian V. Hugo. Hij is tevens achter achter achterkleinzoon van Victor Hugo! Tegenwoordig werkt hij in Manhattan, na jaren aan de zijde van Alain Ducasse te hebben gewerkt in Monaco en Loden.

dinsdag 3 en donderdag 5 juli: Het diner van de Ommegang. Middeleeuws menu in de prachtige gewelven van de Coudenberg.

en top of the bill:

Het diner van Toots Thielemans. Voor zijn 90ste verjaardag worden al zijn favoriete gerechten geserveerd! Toots is een grote fan van brusselse gastronomie en hij besliste zelf wat er op tafel zal komen. Dit diner gaat door in oktober en men verwacht uiteraard ook een muzikale interventie van de meester zelf!

Reserveer op http://visitbrussels.be/bitc/BE_fr/brusselicious.do

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s