Grote paaseieren zoektocht in Brussel!

Pasen nadert snel! De manden staan klaar om te worden gevuld. De veters zijn gestrikt. Klaar voor de start! Zondag 8 april om 15u, krijgen jong en oud de kans om mee te doen aan de grootste paaseierenzoektocht in de wereld. Honderdduizenden Fairtrade chocolade-eieren liggen die dag verspreid in 10 verschillende parken in Brussel met de bedoeling een nieuw wereldrecord te vestigen.             

Op initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert VISITBRUSSELS deze immense zoektocht in samenwerking met een aantal Brusselse gemeenten en Max Havelaar Belgium, Fairtrade-label. Het Fairtrade-systeem is erkend als een model van een effectieve strijd tegen de armoede in het Zuiden. Het grootste probleem in de cacaohandel aan de Ivoorkust en in Ghana is de kinderarbeid. Met Fairtrade chocolade is een minimuminkomen voor de cacaoboeren gegarandeerd. Dit jaar lanceert Max Havelaar de campagne ‘Fier op onze chocolade? Zeker als het Fairtrade is!’ Hiervoor wordt het chocoladefiguurtje ‘Max’ gecreëerd om de problematiek van de cacao uit te leggen en zo groot en klein te sensibiliseren om vaker te kiezen voor Fairtrade-chocolade.

Deze waardevolle schatten worden geproduceerd door chocolaterie BELVAS, de eerste ecologische chocolaterie in Noord-Europa en dus in België. Hun paaseieren, echte gastronomische hapjes in witte, melk en pure chocolade, plain of gevuld met praliné, zullen jong en oud bekoren.            

Men wil eveneens een wereldrecord vestigen met Pasen!

Om een wereldrecord te vestigen, moeten er meer dan 501.000 eieren worden verspreid over 10 verschillende parken. Om deze reden zullen er dan ook 505 000 chocolade eieren worden verspreid in het Astridpark (Anderlecht), het Ter Kamerenbos (Brussel), het Sobieski park (Brussel), het Elspark (Elsene), het Jubelpark (Etterbeek), het Pierre Paulus Park (Sint-Gillis), het Wolvendaelpark (Ukkel), het Dudenpark (Vorst) het Tournay-Solvaypark (Watermaal-Bosvoorde) en een park in Sint-Joost-ten-Noode.

Meer info op http://www.brusselicious.be/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s