Peter Goossens zwaar depressief

Sterrenchef Peter Goossens is in de nacht van maandag op dinsdag ingestort. Volgens zijn echtgenote kampt hij al een tijdje met een zware depressie.

Peter Goossens werd maandagnacht opgenomen in het ziekenhuis nadat zijn vrouw hem in een ‘zorgwekkende toestand’ aantrof in hun woning in Kruishoutem.. ‘Peter maakt een zware depressie door en moet zich laten verzorgen en rusten’, meldt zijn entourage aan Het Laatste Nieuws.

Goossens mocht woensdag het ziekenhuis weer verlaten, maar zal voorlopig enkel zijn werk in het Hof van Cleve verderzetten. Andere opdrachten zijn voorlopig niet aan de orde. ‘We kunnen alleen maar hopen dat Peter weer uit de put klimt’, melden kennissen. ‘Hij heeft de kracht om weer de oude te worden, maar zal dat waarschijnlijk niet alleen kunnen. Hoog tijd voor doorgedreven professionele hulp’.

Afgelopen weekend verscheen Goossens voor het eerst in het openbaar na zijn ongeluk op 29 januari: hij leidde de vakjury die chef Robrecht Wissels enkele aanbevelingen gaf voor het culinaire wereldkampioenschap ‘Bocuse d’Or’. Over zijn ongeluk wilde de sterrenchef toen niets kwijt:  ‘Iedereen komt in zijn leven wel eens iets onaangenaams tegen. Blijkbaar was het die dag mijn beurt’, klonk het.

Intussen raakte bekend dat Goossens een stap terug zet als voorzitter van de Bocuse d’Or Europe. Goossens wordt opgevolgd door topchef Yves Mattagne, bekend van het Brusselse sterrenrestaurant Sea Grill. Mattagne wordt in de jury vervangen door Geert Van Hecke (De Karmeliet).

Wij hopen dat hij snel terug aan de beterhand is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s