Bouchées au cafe Marcolini

Op verzoek, hierbij het recept dat Eric in Panache heeft gegeven van de overheerlijke ‘Bouchées au café’ van Marcolini. Je kan hier een mooie combinatie terugvinden van koffie en chocolade, in dit geval als warme drank. De bereidingstijd bedraagt 20 minuten, dus best doenbaar als je nog snel iets moet verzinnen als Valentijnsdessert?

Meer top recepten zijn terug te vinden in zijn boek ChocolatCafé, uitgeverij Laymon. Het boek kost 19,90€ en is heel binnenkort te vinden in de boekenwinkels en natuurlijk in de winkels van Marcolini zelf.

Om 20 bouchées te maken heb je nodig:

-1/2 capsule Vivalto koffie

-150g marsepein

-50g eigeel

-1 tas Ristretto koffie (25 ml)

-filo deeg

-1 nootje boter

-rietsuiker (poeder)

 

Hoe doe je het?

Open de capsule Vivalto en haal de koffie eruit. Snij de marsepein in kleine stukjes en mix deze samen met het eigeel. Voeg de tas Ristretto eraan toe en mix verder. Tenslotte voeg je het koffie gruis eraan toe. Boter het filo deeg in en snij in vierkantjes van ±7cm. Leg het eerst blaadje in een silicone bakvorm en vul dan met een teelepel van de vulling. Sluit alles af met een tweede laagje filodeeg. Bepoeder met rietsuiker. En snel de oven in op 180°C gedurende een 15 tal minuten. Laten afkoelen en eventueel serveren met een beetje mango confituur of kweepeer gelei. Serveer met een tas dampende warme chocolade. Zo krijg je een heerlijke  combinatie tussen de gegrilde aroma’s van de koffie en de smeeuige chocolade. Smakelijk!

Pierre Marcolini – Sablon
1, Rue des Minimes
1000 Brussel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s