Hendrik’s Gin

Allemaal luisteren naar FM Brussel morgen tussen 12,00 en 14,00 naar Kim in Panche! We geven een super fles Hendrik’s weg, rechstreeks vanuit Schotland naar jouw buffetkast! Er is er maar eentje, dus je zal snel moeten zijn.

Lees aandachtig dit artikel en dan ben je al een stuk verder! Proficiat aan Gerard uit Roeselaere : die krijgt spoedig de fles toegstuurd!

Hendrick’s Gin is een super-premium gin met een ietwat vreemde twist. Zo wordt Hendrick’s Gin bijvoorbeeld gedistilleerd in Schotland, met z’n eeuwenlange expertise op het gebied van distilleren en de aanwezigheid van het zachte Schotse water, in dit geval uit de lokale Penwhapple bron. De gin komt uit Girvan, Zuid-Schotland. Dan is er de ongehoord hoge kwaliteit ingrediënten, welke gebruikt worden bij de bereiding van Hendrick’s. De beste smaken van een zeer vreemd en omvangrijk botanisch boeket komen uit werkelijk alle hoeken van de wereld. De bereiding vindt afzonderlijk plaats in een Carter Head still  en een  Bennet Still. Waar de Bennet still (een koperen distilleerketel) de ingrediënten kookt, worden de ingrediënten in de zeldzame Carter Head Still gestoomd. Door het samenvoegen van de beide spirits, ontstaat een zachte gin met zowel een stevig karakter als een balans van subtiele smaken. Normaliter wordt een kleine batch omschreven als 1.000 liter. Hiermee vergelijkend wordt Hendrick’s Gin in minuscuul kleine batches van 450 liter gedistilleerd. Hierdoor hebben de Master Distillers een hoge mate van controle om het complete bereidingsproces tot in de kleinste details in de gaten te houden en zodanig een hoge kwaliteit Gin te bereiden, welke de naam Hendrick’s waard is. Tot slot wordt Hendrick’s afgerond met een infusie van de essences met Hollandse komkommers en de oliën uit Bulgaarse rode rozenblaadjes. Dit alles maakt Hendrick’s tot een wonderbaarlijk verfrissende gin met een fleurig aroma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s