Tafelwip

Een project dat is ontstaan na het schrijven van een scriptie ‘ongedwongen moeten’. Hoe kan ik de gebruiker van mijn product sturen? Marleen Jansen wilde manipuleren binnen tafelmanieren. Zo is De tafelwip ontstaan. Deze maakt het – van tafel gaan tijdens het eten- onmogelijk

‘Marleen Jansen is een getalenteerd ontwerper van conceptuele gebruiksitems, waarbij ze traditioneel vakmanschap en ambachtelijke verbindingen combineert met strakke lijnvoering en aandacht voor detail. Mede dankzij scholing aan de kunstacademie St. Joost in Breda heeft ze een moderne inslag, wat frisse ontwerpen oplevert.
Marleen is in staat een conceptueel ontwerp weg te zetten met een bruikbaar object als resultaat, zonder een pure productontwerper te zijn. Haar ontwerpen vertellen een verhaal en leggen een hoge mate van maatschappelijke betrokkenheid aan het licht. De zoektocht naar de reden achter de productontwerpen geeft ontwerpresultaten een diepere gelaagdheid. Daarbij staat niet de functionaliteit maar de esthetiek op de voorgrond.

Het doel van de ontwerpen is een kamervullend kunstobject te creeren, dat dagelijks gebruik niet schuwt en de gebruiker zal uitdagen.
Marleen Jansen staat voor creativiteit, conceptueel gebruiken en heldere ontwerpen.’

Voor meer info: http://www.marleenjansen.nl/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s