Bib Gourmand Benelux 2001

Michelin selecteert de beste restaurants om lekker en budgetvriendelijk te tafelen

Met de allerlaatste editie van de “Bib Gourmand Benelux”-gids zet Michelin zijn zoektocht naar budgetvriendelijke restaurants verder. Lekker eten hoeft immers niet noodzakelijk veel te kosten. Zeker in tijden van crisis kijken we ongetwijfeld meer naar onze uitgaven, maar dit hoeft niet ten koste van lekker eten te gaan! En aan lekker eten is er geen gebrek in de Benelux: men volgt gewoon de adressen aangeduid met een “Bib Gourmand”. In de MICHELIN gids zijn deze te herkennen aan het hoofd van de Michelin-man, de welbekende Bibendum, met zijn smakelijke glimlach =. Het symbool onderscheidt restaurants die een lekker menu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, aanbieden voor maximaal 35 € (36 € in Brussel, Luxemburg en Amsterdam).

Bistro, trendy restaurant, traditionele of internationale keuken… de “Bib Gourmand” verzamelt alle adressen die voldoen aan het dubbele criterium van een lekkere maaltijd aan een betaalbare prijs. Of samengevat, hier ben je zeker van het beste menu zonder angst voor de rekening en dit alles volgens ieder zijn smaak, de sfeer van het moment, het seizoen of het gezelschap.
En aangezien de restaurantwereld voortdurend evolueert, bevat de editie 2012 bijna 25% nieuwe adressen. De Benelux-gids telt 39 nieuwe adressen en aarzelt niet om er 25 uit zijn selectie te verwijderen: een goede prijs-kwaliteitverhouding blijft immers het devies.

De ontdekkingen voor 2012:
Voor België is er bijvoorbeeld een grote nieuwkomer uit Antwerpen, “Cuichine”. De leuke woordspeling is een verwijzing naar de lekkere keuken uit China, uitgebaat door de twee zonen van een Chinese restauranthouder. Op het menu staan de gerechten waarmee ze zijn opgegroeid: gerechten zonder franjes, maar met veel finesse, met verse producten. Dit restaurant zal er zeker voor zorgen dat de Chinese keuken ver buiten Antwerpen weer in de mode is. We vermelden tevens “Sjo d’O” in Kraainem (bij Brussel), een typisch buurtrestaurant waar men zich thuis voelt dankzij een lekkere traditionele keuken en een vriendelijke bediening. Een ander gezellig restaurant is “La Cloche”, een van de nieuwe “Bib Gourmand”-restaurants.

De gids “Bib Gourmand Benelux 2012” bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe:
– 133 restaurants in België, waarvan 22 nieuwe;
– 7 restaurants in het Groothertogdom Luxemburg;
– 102 restaurants in Nederland, waarvan 17 nieuwe.
De gids is vanaf 9 november te koop voor 15,95 € (België en Nederland) en 15,50 € (Groothertogdom Luxemburg). De 2012-editie van de MICHELIN gidsen voor de Benelux.

Over enkele weken presenteert Michelin de twee MICHELIN gidsen met de selectie van restaurants en hotels in alle prijs- en comfortklassen, inclusief de nieuwe sterrenrestaurants: 21 november 2011: MICHELIN gids België & Luxemburg 2012.
Te koop vanaf 24 november 2011. 28 november 2011: MICHELIN gids Nederland 2012. Te koop vanaf 1 december 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s