Trappist Westvleteren bij Colruyt

Op donderdag 3 november start een uitzonderlijke verkoop van het trappistenbier Westvleteren in alle Belgische Colruyt-winkels. Dat delen de monniken van Westvleteren mee. Het is de eerste keer dat de abdij haar bier buiten haar muren verkoopt.


Elke klant die een aankoopbon uit De Standaard, Knack of Le Vif afgeeft aan de kassa, kan dan één zogenoemde bouwsteenbox Westvleteren XII kopen. Elke box kost 25 euro en bevat 6 flessen trappist en 2 degustatieglazen.

Voor één keer zal de wereldwijd geprezen trappist dus niet aan de abdijpoort afgehaald moeten worden, maar wel in een Colruyt-winkel. De actie loopt tot alle 93.000 bouwsteenboxen verkocht zijn.
De opbrengst van de uitzonderlijke verkoop gaat integraal naar de heropbouw van de trappistenabdij. Om de verbouwingen te financieren hebben de broeders sinds september 2010 elk maand een extra brouwbeurt van Trappis Westvleteren 12 voorzien.
Volgens ratebeer.com is Westvleteren 12 dit jaar het beste Belgische bier en het op één na beste bier ter wereld. ‘Westvleteren XII wordt best rechtop bewaard op een donkere en koele plaats (liefst niet in de koelkast)’, delen de abdijbroeders nog mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s